logo

LONDON NIGHTLIFE

10418426_789469197761466_3199885172374682238_n

Spring 2010, ILFN

“London is world famous for its party vibe and non-stop nightlife. The nightlife in London is second to none.”

Dagelijks word ik door mijn Nederlandse friends gevraagd waarom ik het uitgaan in Londen zo leuk vind. Wat is er nu zo special aan de LDN parties? Bij deze leg ik het eens goed uit, en beschrijf ik “A typical night out in LDN.”

Afgelopen zaterdag kwam BFF S. speciaal vanuit Amsterdam gevlogen om een party weekendje met mij mee te maken. S is een geboren feestbeest die al een hoop party’s heeft mee gemaakt. Not easy to impress, dus ik wist dat ik mijn best moest doen. Om de avond goed te beginnen nam ik haar mee uit eten in de Electric bar on Portobello raod in Notting Hill. Place to be for fashionista’s en ze hebben er de lekkerste frietjes van de stad!

Na een lekker dineetje en een passionfruit cocktail genaamd “Pornstar” vroeg BFF S. waar we die avond uit zouden gaan. Ik had nog geen idee en twijfelde tussen een paar clubs op Hoxten Square, de Supperclub, The fabric en Sketch. Het leek me het slimst om boy A. te pingen, een jongen die ik tijdens uitgaan had ontmoet en die graag een keertje wilde daten. Tot die tijd was ik nergens op in gegaan maar ik wist dat hij lid was van alle hot private member clubs en dat als ik hem zou pingen we vast een VIP avond zouden hebben. Ik moest toch iets doen om S. te impressen!

Dus ik pingde boy A. dat we die avond wel tijd hadden om een drankje te doen. Hij stelde voor om af te spreken bij ‘The Collection’, een club in South Kensington waar Jay-Z, Beyonce, Hugh Grant, Prince en Angelina Jolie ook regelmatig komen. To name a few.

Toen S en ik richting The Collection reden in onze black cab, hadden we beiden nog nooit van The Collection gehoord (ook al riep ik heel enthousiast tegen S. dat het SUPER LEUK was daar). Aangekomen bij de club moesten we over een catwalk lopen om binnen te komen. Eenmaal binnen, zagen we boy A staan naast een man met een giga lichtblauwe (of all colors) zonnebril. De zonnebril guy bleek de eigenaar van de club te zijn, en ze stonden blijkbaar in de VIP section. S en ik huppelde erheen en kregen gelijk twee glazen champagne in de hand gedrukt, gevolgd door nog twee en nog twee en twee cosmo’s en S. zag ergens op de bar nog shotjes staan die ze ook vrolijk achterover sloeg.

Rond 1 uur ging de club dicht. De eigenaar, Boy A, S en ik bleven nog even achter. De eigenaar sprong achter de DJ tafel en begon de liedjes te draaien die S. schreeuwend aanvroeg terwijl ze op een lege dansvloer verschillende dansjes deed. Boy A besloot vervolgens dat hij ons mee wilde nemen naar Boujis. Boujis is een members club die vorige week nog in de Telegraaf stond omdat Prince Harry er zoveel champagne had besteld dat de rekening er ‘schandalig’ hoog was. De eigenaar wilde perse dat S. en ik met hem het ritje naar Boujis zouden maken in zijn Ferrari.

S en ik waren niet gek en vonden de eigenaar maar een engerd, waarop S niesend deed alsof ze allergisch was voor Ferrari’s. Waarna we happy instapte in de Range Rover van Boy A. Eenmaal aangekomen bij Boujis werden we langs de huge rij geloodst terwijl boy A met drie gorillas knuffelde die voor de ingang stonden. Jasje ophangen waarna we dansend op Tinie Tempas’s hit pass out, een coctail genaamd crack baby dronken. Crack baby is blijkbaar te heavy voor mij… want de rest van de avond kan ik me dan ook niet meer herinneren.

Wat ik nog wel weet is dat ik thuis wakker werd met vriendinnetje S. naast me die mompelde.. “Weet je Lot, na gister avond geloof ik dat “My super sweet Sixteen” ECHT kan…. In LDN kan alles…“ waarop ze geeuwend vervolgde “ Zullen we nu gelijk de stad in gaan of wil je eerst nog douchen??”.

London parties zijn way EXTREME! Maar don’t worry.. Ik hoorde dat in Amsterdam komend jaar ook een paar nieuwe clubs worden geopend. Londens private members club Bungaloo 8 opent zijn deuren dit jaar ook in Amsterdam. Gelukkig maar… kunnen we hopelijk straks in NL net zo hard partyen als in LDN.

A blog about my experiences in London, written for Dutch fashion blog I love Fashion News in 2010 – the number one fashion blog in the Netherlands; http://www.ilovefashionnews.nl

Image Source: https://www.facebook.com/iloveBoujis?pnref=lhcComments are closed.