logo

DIGITALE BURBERRY WINKEL IN LONDON

De Britse creative director van Burberry Christopher Bailey, is op dit moment een van de meest innovatieve personen uit de hedendaagse fashion industrie. Dankzij het gebruik van digitale media heeft hij het imago van Burberry veranderd in een innovatief, populair en vooral succesvol merk. Zo was Burberry bijvoorbeeld het eerste merk dat begon met het LIVE streamen van fashion shows op het internet. Meerdere merken volgden en dankzij Christopher Bailey kunnen we nu tijdens de Fashion Weeks alle shows LIVE op het internet bekijken.

Terwijl de rest van de mode-industrie nog regelmatig worstelt met digitale media maakt Burberry goed gebruik van nieuwe technologieën en probeert Christopher Bailey een ‘digitale modewereld’ te creëren.

Burberry World LIVE Flagship Store
Elke zoveel tijd komt Christopher Bailey met een nieuw spectaculair project. Zo opende hij vorige maand de eerste Burberry ‘World LIVE Flagship Store’ op Regent Street in hartje centrum Londen. Als groot fan van Christopher Bailey’s werk nam ik er afgelopen week een kijkje. Ik heb me er een uur laten rondleiden door de manager terwijl ik haar interviewde, want wat is nu precies een ‘LIVE Flagship Store’?

Burberry’s World LIVE Flagship Store wordt door Christopher Bailey zelf een samensmelting genoemd van de Burberry website en een fysieke ervaring. Alles wat op de Burberry website te vinden is wordt gereflecteerd in de Regent Street winkel. De winkel is dus als het ware een fysieke creatie van de website, alsof je de Burberry website binnenwandelt.

Zo hebben klanten op de website de mogelijkheid om kleding te kopen, zich te verdiepen in de geschiedenis van Burberry en om hun eigen trenchcoat te ontwerpen in het gedeelte Burberry Bespoke. De nieuwe World LIVE Flagship Store biedt precies hetzelfde aan zijn klanten; ze kunnen er alle collecties van Burberry kopen (van Burberry Brit tot Burberry Prorsum), daarnaast is er een museum gedeelte waar klanten zich kunnen vergapen aan de verschillende trenchcoats en er is een Burberry Bespoke gedeelte waar klanten hun eigen trenchcoat kunnen ontwerpen met als voordeel dat ze in de winkel elk detail, van knoop tot verschillende bontkragen, kunnen voelen.

Speciaal voor de opening van de winkel heeft Christopher Bailey een unieke trenchcoat collectie ontworpen, gemaakt van alligatorleer en struisvogelveren.

Burberry Acoustic & London fashion Week
Christopher Bailey gaat nog een stap verder door zijn online projecten ‘The Art of the Trench’ en ‘Burberry Acoustic’ in de winkel door te zetten. Burberry Acoustic is een project dat Bailey een paar jaar geleden heeft opgezet om jonge Britse muzikanten een online platform te bieden waarbij ze hun muziek aan de Burberry klanten kunnen laten horen. In de nieuwe winkel gaat Bailey hiermee een stap verder door de artiesten een LIVE stage aan te bieden, waarop verschillende bands in de toekomst kunnen optreden. Tijdens de opening van de winkel trad zanger Roo Panes (tevens het gezicht van Burberry op dit moment) op.

De winkel is in totaal 2500 vierkante meter groot en compleet uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo hangen er door de gehele winkel meer dan 100 schermen en 1 gigantisch scherm in het midden waarop audiovisuele content wordt getoond dat speciaal gecreëerd is voor de Regent Street winkel. Denk hierbij aan beeldmateriaal van modellen die op en neer lopen van scherm naar scherm en Burberry’s ‘gezichten’ als Rosie Huntington-Whiteley, Cara Delevingne en Roo Panes in de nieuwste Burberry trenchcoats.

Het interessantste beeldmateriaal vind ik echter de digitale regenbuien die Burberry om de zoveel tijd op de schermen toont, inclusief het geluid van druppels en onweer dat zelfs in de kleedkamers te horen is.

Bovendien worden de schermen gebruikt voor evenementen als de Burberry Acoustic concerten en de London fashion Week. Zo werd vorige maand, tijdens de London Fashion Week, de Burberry Prorsum SS13 fashion show LIVE op de schermen getoond en konden klanten tijdens het shoppen de show bekijken onder het genot van een glas champagne. Bovendien kunnen de klanten in de winkel de collectie direct vanaf de catwalk bestellen via de verschillende iPads die gebruikt worden door het Burberry personeel.

Future-proof
Maar de coolste gadgets in de winkel zijn de elektronische chips die gemonteerd zitten in elk kledingstuk. Als een Burberry kledingstuk of accessoire voor een spiegel word gehouden dan veranderd de spiegel in een scherm en toont het de klant verschillend beeldmateriaal. Bijvoorbeeld extra informatie over het item zelf, hoe het kledingstuk gedragen werd op de catwalk en hoe het item gemaakt werd.

De Burberry World LIVE Flagship Store is de eerste LIVE winkel in de wereld, de winkel is uniek, vernieuwend en zeker future-proof.

 

I was one of six regular bloggers for fashion magazine ELLE NL (the online edition). From September 2012 till April 2013 I had a weekly online column about my experiences at Central Saint Martins. (At CSM I was one 0f 6 students chosen to complete the MA Fashion pathway fashion journalism)

1930661_10151237874026425_341392635_n 550511_10151239203281425_5117082_n 230420_10151239203186425_238001974_n 230551_10151237874171425_133411581_n

Schermafbeelding 2015-01-15 om 14.17.51

Beeldmateriaal: http://www.facebook.com/BurberryRegentStreetComments are closed.