logo

Shoppen in West Londen

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn: Londen is mijn favoriete stad. Ik woon er inmiddels al een aantal maanden en heb hier al heel wat afgeshopt. Daarom leek het me wel leuk om een lijst te maken van mijn favoriete shops in het chique West & Central Londen.

Ik kies voor West Londen omdat ik daar zelf woon en het heerlijk vind om mensen te bekijken in chique wijken als Notting Hill, Knightsbridge, South Kensington, Chelsea en Mayfair. In West wonen veel Arabieren, Russen en Fransen die allemaal high fashion, couture en veel bont dragen. Misschien is West niet de goedkoopste plek om te shoppen maar als je er goed uit wilt zien dan moet je daar iets voor over hebben, toch?

Te beginnen met de winkel Joseph. Joseph is een keten en heeft meerdere winkels in London, de winkel is in Londen een begrip omdat ze alles verkopen wat hot en hip is in de high fashion industrie. Naast hun eigen merk verkopen ze ook merken als Stella McCartney, Balmain, Yves Saint Laurent, Mary Katrantzou etc. Misschien een beetje pricy maar tijdens de Sale prijzen ze af tot wel 70%.

Mijn favoriete winkel in London heet “The Library” en is te vinden op Brompton Road in de chique wijk Knightsbridge. Naast merken als Dries van Noten en Alexander McQueen verkoopt “The Library” undergound merken als L.G.B (Le grand Blue). De winkel is een combinatie van ‘Posh met een Rock & Roll twist’ en sterren als de Stones en Lenny Kravitz kopen er o.a hun kleding.

Als je Brompton Road afloopt dan kom je bij de grote warenhuizen als Harrods en Harvey Nichols. Als je LDN bezoekt moet je hier even een kijkje nemen. Harrods heeft naast de mooiste collecties ook de leukste restaurants. Zo hebben ze een foodhall waar je de lekkerste gerechten kunt eten van Sushi tot steaks, verder is er een Pizzeria en een Amerikaanse Icecream shop. Zelf ga ik elke week met vriendinnen of mijn zusje (die ook in Londen woont) macarons eten bij Ladurée. Niks is zo lekker als de macarons en gebakjes van Ladurée, zelfs cupcakes kunnen hier niet aan tippen.

Maar mijn favoriete wijk in Londen is en blijft Notting Hill. Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van de bekende Vintage markt op Portobello Road, waar je de geweldigste bontjassen kunt kopen. Maar ik sla altijd af bij de straat Westbourne Grove, een zijstraat van Portobello, die ik zelf net iets leuker vind dan Portobello Market omdat het iets minder toeristisch is.

Ook op Westbourne Grove zit een Joseph winkel en shops als Zadig & Voltaire. Helmut Lang en se7en. Wederom kun je ook op Westbourne Grove heerlijk lunchen in restaurants als 212, Beach Blanket Babylon (heerlijke cocktails) en mijn fav deli Ottolenghi.

Als laatste nog een kleine ode aan Mayfair, het shop Walhalla voor alle fashionista’s. Naast het bekende Bond Street en Old Bond Street waar de flagship stores van winkels als Gucci, Louis Vuitton and Prada te vinden zijn moet je als je Londen bezoekt ook even een kijkje nemen op Dover Street.

Dover Street is als je het aan mij vraagt de coolste straat van Londen. De bekendste winkel is Dover Street Market opgericht in 2004 door COMME des GARÇONS designster Rei KAWAKUBO. Dover Street Market is een multibrand winkel met een restaurant en vintage kledingstukken. De winkel is in Londen een begrip, vergelijkbaar met Collete in Parijs.

Ook zitten de winkels van Alexander McQueen, ACNE, Wolf and Badger en John Rocha op Dover Street. De straat is cool, cutting-edge en promoot jong design talent.

Een dag dag op Dover Street kun je maar op een manier afsluiten en dat is met een hamburger! Deze kun je eten bij Automat (te vinden op Dover Street zelf) of bij Burger & Lobster (om de hoek van Dover Street) een hotspot waar menig celeb op dit moment een hamburgertje eet.

Genoeg hotspots om een weekendje West London mee te vullen. Enjoy!

 

I was one of six regular bloggers for fashion magazine ELLE NL (the online edition). From September 2012 till April 2013 I had a weekly online column about my experiences at Central Saint Martins. (At CSM I was one 0f 6 students chosen to complete the MA Fashion pathway fashion journalism)

street-looks-vogue-festival-2013-4.jpg

Image source: picture of me via Vogue.com



Comments are closed.