logo

TRENCH KISSES EN PUNK COUTURE BIJ LFW

De London Fashion Week (LFW) is alweer voorbij en het was weer een groot succes! Als hoogtepunt de shows van Peter Pilotto, Giles, Mary Katrantzou, Vivienne Westwood, Tom Ford en Burberry. Punk couture bleek bij veel designers de grote inspiratie te zijn en op de catwalks zag je dan ook veel prints en leer. Al bij al was de LFW druk, fashionable en a lot of fun!

Het is teveel om over alle shows te schrijven dus daarom houd ik het bij de twee shows die voor mij echt de hoogtepunten waren namelijk de shows van Clements Ribeiro en Burberry.

1

Clements Ribeiro goes punk

Voor wie Clements Ribeiro niet kent; de Britse Suzanne Clements en de Braziliaanse Inacio Ribeiro zijn textiel ontwerpers die elkaar hebben ontmoet op Central Saint Martins. Na hun afstuderen zijn ze getrouwd en besloten ze om samen een label te beginnen. Hun collecties staan bekend om het innovatief gebruik van verschillende kleuren, materialen en prints.

Clements Ribeiro nieuwe collectie genaamd ‘Punked Trousseauis een mix van verschillende stoffen geïnspireerd op “things they love”. Voor de winter collectie haalden ze inspiratie uit hun reizen, eerdere collecties en mixten ze deze met street fashion en punk invloeden. Aan het einde van de show heb ik ze backstage geïnterviewd en Inacio Ribeiro legde uit: “The new collection is all about expressing yourself. Less about trends and more about individuality”.

De schitterende show in Bloomsbury Square Gardens was een mix van couture en street fashion of zoals Suzanne Clements uitlegde: “It is like couture with trainers”. Zo hebben ze sweatshirts gecombineerd met borduursels, zijde met wol en tijgerprints met glitter. Nadruk werd gelegd op de stoffen in plaats van het design, dat vrij basis en sportief was in vergelijking met de uitbundige decoraties.

Met hun nieuwe wintercollectie willen Suzanne Clements en Inacio Ribeiro vrouwen kracht geven, of zoals Inacio uitlegt: “We love the fact that clothes can be transformative, they can lift you from ordinary life into glamour estate. Clothes can be empowering”.

_ARC0357.450x675

_ARC0017.450x675

 

 

Tom Odell bij Burberry

De Burberry Prorsum show is al jaren het grootste event van de LFW sinds creative director Christopher Bailey in 2001 Burberry veranderde van een stoffig merk in een van Londens hottest fashion labels. Zoals ik al eerder heb verteld ben ik een groot fan van het (digitale) werk van Bailey.

In het chique Kensington Gardens wordt elk seizoen speciaal voor deze show een mega ‘kas’ gebouwd waar veel celebs op af komen. Toen ik bij de show aankwam werd ik begeleid naar de rode loper waar ik uitgebreid de kans kreeg om foto’s te maken van alle front-row celebs als Anna Wintour, Rita Ora, Tinie Tempah, Kate Beckinsale, Olivia Palermo etc. Toen alle celebs eenmaal binnen waren kon de show beginnen.

Elk seizoen creëert Bailey een collectie geïnspireerd op de Burberry classics zoals o.a. de beroemde trenchcoat. De trenchcoats krijgen iedere keer een complete make-over en ditmaal waren ze bezaaid met leren franjes, panterprints en hartjes. Naast de verschillende jassen zag je veel kokerrokken, schitterende clutches en schoenen met eveneens drukke dieren- en hartjesprints die werden gedragen door topmodellen Jourdan Dunn, Karlie Kloss en Cara Delevigne die allemaal mee liepen in de show.

Een van de dingen die de Burberry shows zo speciaal maken is de muziek en deze keer wederom verzorgd door Tom Odell, winnaar van de Brit Awards, die LIVE zong tijdens de Burberry show. Ik ben een groot fan van hem, want boy oh boy, wat kan deze jongen goed zingen.

Hierbij het filmpje van de Burberry show met Tom Odell:

 

_BUR0334.450x675 _BUR0031.450x675.JPG

I was one of six regular bloggers for fashion magazine ELLE NL (the online edition). From September 2012 till April 2013 I had a weekly online column about my experiences at Central Saint Martins. (At CSM I was one 0f 6 students chosen to complete the MA Fashion pathway fashion journalism)

 Images source: style.comComments are closed.