logo

AMAZING GRACE

Sinds ik de documentaire de September Issue heb gezien ben ik een enorme fan van Grace Coddington; de creative director van de Amerikaanse Vogue. Vanaf de release van de documentaire is de publiciteitsschuwe Grace gebombardeerd tot fashion Hero omdat ze naast haar fantastische werk als enige haar baas Anna Wintour durft tegen te spreken. Bekend van haar werk voor de Amerikaanse Vogue, waar ze de productie en styling doet, heeft Grace met elke celebrity fotograaf samen gewerkt zoals o.a. Mario Testino en Annie Liebovitz. Ze is een creatief genie, herkenbaar aan haar enorme bos oranje haar en te vinden op elke front row.

EN… afgelopen week heb ik Grace ontmoet!

Ze gaf een lezing op Central Saint Martins over haar net uitgebrachte memoires en ik was uitgenodigd. Ineens bevond ik me in een zeer selecte groep bestaande uit oud CSM studenten zoals Phoebe Philo (Celine), Christopher Kane en fashion icons als Suzy Menkes en Susie Bubble. Voor het eerst in mijn leven was ik dan ook star struck en ik moest me echt in bedwang houden om ‘professioneel’ over te komen terwijl ik eigenlijk Chistopher Kane wilde knuffelen en vragen of hij nou wel of niet naar Balenciaga vertrekt.

Terwijl ik naar mijn plek liep zag ik Grace binnen komen. Ze had een zwarte outfit aan gecombineerd met platte schoentjes (want ze weigert hakken te dragen) en was duidelijk herkenbaar aan haar enorme bos oranje haar. Grace werd geïnterviewd door de gerenommeerde modejournaliste Sarah Mower (die o.a. ambassadrice van The British Fashion counsel is). Het interview duurde ongeveer 1,5 uur waarin Grace uitgebreid vertelde over haar jeugd, haar carrière als model en natuurlijk over Vogue.

Grace Coddington is een levende legende en haar levensverhaal is dan ook erg indrukwekkend. Voor de geïnteresseerden is het hele interview te zien op de CSM site. http://blogs.csm.arts.ac.uk/snapshot/2012/11/22/grace-coddington/

Have a Graceful day!

IMG_0320 photo grace2 IMG_0315

I was one of six regular bloggers for fashion magazine ELLE NL (the online edition). From September 2012 till April 2013 I had a weekly online column about my experiences at Central Saint Martins. (At CSM I was one 0f 6 students chosen to complete the MA Fashion pathway fashion journalism)

Images source: my own

 

 Comments are closed.